R.i.P Rockekino presenterer: It Might Get Loud (2009)

Regi: Davis Guggenheim
1 time 34 minutter

Sjelden kan en film trenge gjennom den glamorøse overflaten til rockelegendene. Med It Might Get Loud fortelles de personlige historiene, med stjernenes egne ord. Vi møter tre generasjoner el-gitarvirtuoser: The Edge (U2), Jimmy Page (Led Zeppelin), og Jack White (The White Stripes, The Raconteurs, The Dead Weather). Filmen viser hvordan hver av dem utviklet sin unike sound og spillestil på favorittinstrumentene, gitarer både funnet og oppfunnet.

Med fokus på artistens musikalske opprør, på reise til steder som har hatt innflytelse på ham og ved å fremkalle sjeldne diskusjoner om hvordan og hvorfor han skriver og spiller, lar denne filmen deg oppleve fortrolige øyeblikk og høre ny musikk fra hver artist. Filmen dreier seg rundt dagen da Jimmy Page, Jack White, og The Edge først møttes og satte seg ned sammen for å dele sine historier, lære bort sine kunster og spille.

R.i.P sier: En fantastisk dokumentar som viser 3 gitarister med egenart, og går i dybden på deres ganske forskjellige tilnærming til bruk av gitaren, og hva som har inspirert de på veien dit de er i dag. Se Jack White lage en gitar av skrap han har liggende, hør hva som skjer med gitarlyden til The Edge når effektpedalene slås av, og se begge disses nesegruse beundring av Jimmy Page. Nok en film som er pensum for musikkelskere.

Filmstart kl 21.30.
Fri entre!

Reklamer

~ av rockeklubben den 10. september 2012.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s