Mercury Motors 19.3

MERCURY MOTORS til RiP!!!

Det er sjelden man kommer så nær så mye norsk rockehistorie som denne kvelden! Mercury Motors gjorde en fantastisk konsert på Kartfestivalen i Gvarv for et par år siden, og det er en stor ære å kunne presentere denne gjengen med legender på vår lille scene!

Billetter kr 250 + bill avgift i salg på Hoopla eller 250 kr i døra (hvis du satser på at det er fler billetter igjen)
18 år leg plikt, ingen vergeordning.

Dørene åpner kl 21.00
Mercury Motors kl 23.00

MERCURY MOTORS

Mercurymotors
25 år etter debutalbumet våknet det klassiske norske rockebandet Mercury Motors til live igjen. I 2013 ble disse 25 årene oppsummert med samlealbumet «Rewind», turné og de første nye låtene på 17 år! Nå i 2016 er bandet igjen klare for noen få utvalgte konserter.

Mercury Motors debuterte i 1988 med albumet «This Is» på den svenske labelen Mistlur (samme selskap som Imperiet). Plata var preget av gitarbasert rock med et voldsomt driv og trioen fikk raskt en dedikert fanskare. Med oppfølgeren «Smash the
Moon» fulgte strålende anmeldelser og både kritikere og publikum var enige om at Mercury Motors virkelig hadde funnet formen. Bandet hadde videreutviklet soundet, men beholdt energien og trøkket fra debutalbumet. «Smash the Moon» er i dag en klassiker blant norske rockalbum.

Fra start opparbeidet trioen seg også et rykte som et sjeldent solid liveband, og utover 90-tallet fulgte Mercury Motors opp med albumene «Abs. Garbage» i 1992, «Sailors Onshore» (1994) og «Humbleberry Wine». Sistnevnte ble sluppet i 1996, og skulle bli Mercury Motors foreløpig siste album og etter manges mening trioens beste. Platen ble belønnet med en rekke femmere på terningen.

Bandet består av rockelegenden Per Vestaby på bass, Øyvind Hansen på trommer og gitarist og vokalist Jørn Christensen. Alle med bakgrunn fra band som De Press, Cirkus Modern, Veslefrikk, Bazar og Can Can.

I tiden etter Mercury Motors, har de respektive medlemmene vært involvert i blant annet The Young Neils, Thinkerbell, Cosmic Twang og ikke minst CC Cowboys. Per Vestaby har i tillegg gitt ut to soloalbum, med produsenthjelp fra Jørn Christensen. Christensen har også hele tiden drevet det legendariske Rodeløkka Studio, som har produsert en
rekke store, norske rockeband. Jørn Christensen har også komponert filmmusikk til flere norske spillefilmer, der både Vestaby og Hansen har vært involvert som musikere.

Folkens, det er ikke tvil om at dette blir et høydepunkt i årets program, og RiP er litt sjokkskadd over at vi har fått denne muligheten… Dette blir K A N O N!

 

Reklamer

~ av rockeklubben den 14. mars 2016.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s