LAME DUCKS + UPSTROKES til RiP lørdag 18/3!

  

LAME DUCKS og UPSTROKES returnerer sammen til RiP – 15 år etter forrige gang!

Dette er en aldri så liten historisk begivenhet. Porsgrunn har alltid vært glad i ska i alle former, og en periode på begynnelsen av 2000-tallet var Vestby-bandet Lame Ducks nærmest å regne som husband på RiP. Det var ikke lenge mellom hver gang de lagde fest på RiP, som supportband med opprykk (når headliner ikke dukket opp…), som hovedband, og sammen med Svidd Grevling. De dukket opp på alle arrangement i Telemark som var linket til folk fra RiP på noen som helst måte, til og med på fjellet i Seljord stilte de opp!

I mai 2002 tok de med seg noen unge kamerater de hadde tro på til RiP. Upstrokes het de. Det var første gang en kar ved navn Åsmund spilte utenfor Vestby, og han var fortsatt bare 17 år. Åsmund har seinere gjort det stort i front av Oslo Ess, og Upstrokes har fått noen ærefulle oppdrag som supportband for blant annet NOFX og Offspring i Oslo.

Lame Ducks har ikke vårt hos RiP siden mars 2003, det betyr at de aldri har spilt på vår nåværende intime scene. Det har heller aldri Upstrokes. Det er duket for en kanonkveld med punk og skapunk! Vi lykkes ikke å få de til Porsgrunn når RiP fyllte 25 år, men i år skal det endelig skje!

LAME DUCKS

Lame Ducks er kjent for knallhard og deilig California-inspirert ska-punk. Siden starten i 1996 har bandet vært en viktig norsk eksportvare innen sjangeren, med plateutgivelser og live-shows i hele Sentral-Europa. Gjennombruddet kom i 2001 da de spilte på by:Larm i Tromsø, hvor de fikk platekontrakt med Fucking North Pole Records. De kommende årene ga de ut 3 fullengdere og deltok på flere compilations og gjorde flere turneer i Skandinavia, England og Sentral-Europa. Bandet gikk så inn i en «indefinite hiatus» 2004.

Men nå, 20 år etter de startet opp, fremfører Lame Ducks live igjen og hadde sin reunion-konsert på KrissLee-Festival i Mandal sommeren 2016. Med den gamle/nye besetningen låter bandet bedre enn noen sinne!

Lame Ducks har klare referanser til band som Operation Ivy, Suicide Machines, Link 80, Rancid, Reel Big Fish, Less Than Jake og Mad Caddies.

Members:
Anders Bergmaal (1996- ) – vocals, guitar
Karsten Blomstrand (1996-2009, 2016 ) – drums
Stian Nilsen (2009-2010, 2016 ) – guitar, vocals
Egil Clausen (2002-2004, 2016) – bass, vocals
Krister G. Roang (2002–2004, 2016) – melodica, vocals
Robert Rodrigues (2000-2004, 2016 ) – saxophone

UPSTROKES

Upstrokes, med Oslo Ess-vokalist Åsmund Lande i spissen, gjorde et etterlengtet comeback da de etter syv mørke år i kjelleren nærmest parkerte punkveteranene NOFX på Sentrum Scene sommeren 2014, i hvert fall hvis vi skal tro deres egne memoarer fra kvelden. Ryktet om de fire illsinte punkerne med en vanvittig meloditeft fra lille Son i Akershus, må ha blitt med tilbake til California ettersom nettopp Upstrokes stod oppført som «Very special guest» når legendariske The Offspring meldte sin ankomst til Oslo og Sentrum Scene i 2015.

Under sitt comeback i 2014 ga Upstrokes også ut sin smått legendariske undergrunns-EP «Gonna Get´Em» digitalt og på vinyl, 10 år etter at den ble innspilt. EP-en står på ingen måte tilbake for samtidens melodiske punkrock, med undergrunnsklassikere som «15 punx», «Not Afraid» og «We Are». Sistnevnte har Onklp & Slekta revitalisert i deres tolkning «Dem» fra Slektas førstealbum.

I tillegg til Åsmund Lande på vokal og gitar består Upstrokes anno 2017 av originalmedlemmene Lars-Martin Skjørshammer og Steffen Linnert på henholdsvis bass og trommer, men har blitt forsterket med gitarist Eirik Melstrøm fra The Good, The Bad & The Zugly og Kosmik Boogie Tribe. Med et knippe nye låter i snippsekken, i tillegg til deres gamle klassikere, gleder bandet seg til å spille noen få utvalgte, men særdeles fine konserter i år.

Billetter kr 170 inkl avg kommer i salg på Hoopla.
18 år leg plikt.

Dørene åpner 21.00
Upstrokes kl 22.00
Lame Ducks kl 23.00

 

Reklamer

~ av rockeklubben den 12. mars 2017.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s