LÜT live @ RiP 29/4!

LÜT fra Tromsø ble startet i 2014 og består i dag av Mads Ystmark (gitar og vokal), Ørjan Myrland (gitar) og Markus Platt (bass). Stilmessig spiller LÜT en krysning mellom rock og punk, med norske tekster på tromsødialekt.

I 2017 var LÜT var en av fire finalister til NRKs årets Urørt og det samme året ble de nominert til P3 Gull i klassen årets liveartist. De ga ut debutalbumet Pandion i 2017, som ga de en spellemannsnominasjon i klassen årets nykommer. Oppfølgeren Mersmak kom i 2021, og høstet blant annet 5/6 i Rolling Stone Magazine. Bandet har etablert seg som et av Norges beste liveband (Gaffa 2022), og har allerede opparbeidet seg en imponerende CV med P3 Gull – og Spellemannsnominasjon, fullbookede festivalsomre og to kritikerroste album.

LÜT har lagt bak seg sitt beste år hittil med Die Ärzte turne i Østerrike og Tyskland foran 100.000 mennesker, norgesturne med Skambankt og festivaler i inn og utland i 2022. Fjoråret bød også på endringer i besetningen da vokalist Markus sluttet i bandet. Mads overtok som vokalist og bandet fortsatte som trio. En liten funfact er at bandet nå er samme besetning som bandet som het The Wolves. Så selv om det er første gang LÜT spiller på RiP er det faktisk en retur for bandet, siden The Wolves spilte på RiP i 2016.

For tiden jobber LÜT med nytt album, og etter flere forsøk tidligere kommer de nå endelig til RiPs intime klubbscene. Denne konserten er på pallen over lengste bookingprosesser i RiPs historie, med tanke på tiden det har tatt fra første henvendelse til bandet faktisk står på scenen. Den som venter på noe godt, gi aldri opp, stao nao pao etc.

Vi har sett LÜT live mange ganger, sist som support for Skambankt på Parkbiografen i Skien, så vi vet at det er et sinnsykt bra liveband som kommer til Porsgrunn på lørdag! Dette blir knalltøft, og vi gleder oss vilt!

Crooked Elite er et band fra Grenland som spiller groovy rock som tendenserer til metal. Grunntanken til bandet var at de ønsket å lage musikk som er laget for livespilling, sanger som publikum lett kan hive seg med på enten fysisk eller allsang. Dette blir deres første gig på RiP.

LÜT + Crooked Elite live @ RiP
Lørdag 29. april 2023
18 år leg plikt.

Billetter på Hoopla.

Dørene åpner kl 20.00
Crooked Elite kl 21.00
LÜT kl 22.00

Reklame

~ av rockeklubben den 24. april 2023.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s