TEKSTI-TV 666 (Fin) live @ RiP 13/5!

Er det noe som heter for mange gitarister i et band? Finske TEKSTI-TV 666 sier nei!

Det sjuhodede shoegaze kraut-punk monsteret er bevæpnet med ikke mindre enn fem (til tider seks) elektriske gitarer, og er på kort tid blitt et av de mest etterspurte live-bandene i hjemlandet! TEKSTI-TV 666 er et band bygget på motsetninger. Det er som Neu! fremførte Ramones låter; det er Hellacopters infusert med shoegaze; det er en tung, men samtidig myk vegg av støy, en fargerik slow-motion eksplosjon!

Sist finske TEKSTI-TV 666 var på besøk rapporterte Deichman musikkblogg om «dansefurore og euforisk stemning» på Blå.

TEKSTI-TV 666 er kjent for sin unike blanding av støyete og utstrakte alt.rock-låter, som de blander med litt krautrock, shoegaze, psychedelia og i blant noen proto-metal riff som kan dukke opp litt ute av det blå. Bandet leverer en deilig rotete og katartisk feiring, hvor enn de drar. Som Deichman musikkblogg sier: «Vi anbefaler de på det hjerteligste til de som vil ha en drøy time med høyenergisk konsertmoro som en kan danse og headbange til.»

Ryktene om hvor sinnsyke konsertene til finske TEKSTI-TV 666 er sprer seg som ild i tørt gress etter flere kokko bra klubbkonserter i Oslo de siste årene, og vi gleder oss vilt til å oppleve dette på RiP!

Med suggerende riff, det nordnorske språket, dansbare rytmer og hypnotiserende melodier spiller nonne psykedelisk musikk på nordnorsk. Duoen møttes tidlig i tenårene, og har i over et tiår holdt sammen som rytmeseksjon i flere Tromsøband (Feskekrok, Great People m.m). Et ønske om å skape noe enkelt, ekte og ærlig har nå resultert i nonne. Debut-EPen «Frem og Tilbake» har høstet gode kritikker, og er første steget på en reise bandet beskriver som en backflip inn i mørket for å finne lyset.

«…det er ikke hverdagskost med talent på dette nivået, og iallfall ikke med band her til gards som spiller denne avarten av rock.» – Egon Holstad, Feedback 5/6

nonne gjorde sin første headlinerkonsert noensinne på RiP for 3 år siden. Etter at vi hadde hørt de to låtene de hadde ute på streaming på det tidspunktet booket vi de umiddelbart til RiP, og de leverte en fantastisk konsert. Siden da har det kommet flere singler, en EP og en debutskive, alle til knallkritikker, så dette blir et gledelig gjensyn med en strålende duo fra nord.

TEKSTI-TV 666 (FIN) + nonne live @ RiP
Lørdag 13. mai 2023
18 år leg plikt – vergeordning tilgjengelig.
Billetter på Hoopla.

Dørene åpner kl 20.00
nonne kl 21.00
Teksti-TV 666 kl 22.00 

Reklame

~ av rockeklubben den 9. mai 2023.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s