RiP RiP hurraaaa med SKA’N’SKA live på 17/5!

Noen tradisjoner er bedre enn andre, og SKA’N’SKA på Rockeklubben på 17. mai er en av de aller beste! Derfor er vi superstoka over at den tradisjonen opprettholdes i 2023!

SKA’N’SKA bildades i Stockholm våren 2004. Ursprungsidén var att spela punk, vilket transformerades allteftersom ska-influenserna växte och nya medlemmar kom till. En blåssektion adderades, orgeln gjorde entré och organismen började växa till att bli ett av Sveriges mest eklektiska och intressanta skaband. Allt sedan början har SKA’N’SKA i ett frenetiskt tempo pumpat ut sina, som de kallar det, ”ska-reggae-gypsy-balkan-punk-party”-rytmer till omvärlden.

De har varit förband åt två av latin-skavärldens största band – argentinska Karamelo Santo och mexikanska Panteón Roccocó; spelat tillsammans med reggae-legenderna Eek-a-Mouse och Yellowman och genomfört turnéer i Tyskland, Storbritannien, Norge och Ryssland för att nämna några av SKA’N’SKAs närmare 300 spelningar.

2006 släppte SKA’N’SKA sin första självbetitlade EP, och 4 år senare kom albumet Gunshot Fanfare (2010). Med en blandning av ska, balkan och punk som skramlar och pulserar i ett skyhögt tempo, och med texter som genomgående berör politiken lyckas SKA’N’SKA med konststycket att skapa en revolution man faktiskt vill dansa till.

Våren 2014 släppte de singeln Krama Träd tillsammans med artisten och barndomsvännen Andreas Grega. Sommaren 2016 släppte SKA’N’SKA låten A-Team på 7″vinylsingel, med låten We see them go på b-sidan. På ska-punk-skivbolaget AMTY Records.
2018 var det dags igen för nytt singelsläpp, A sidan: BOOM och B-Sidan: Stand Alone. Även denna gång två riktigt fartfyllda och dansanta ska-låtar som släpptes på AMTY Records.

Det spelar ingen roll om du är gammal eller ung, hemma eller helt borta, du kommer vilja släppa det du gör och hoppa med i dansen!

2023 ÄR SKA’N’SKA inne på sitt nittonde år som band. Dom har blivit både gråhårigare och lite tjockare, men nog orkar dom spela och röja som aldrig förr. Med nya låtar och ännu mera energi plöjer dom igenom scener och dansgolv som aldrig förr och lämnar ingen oberörd.

SKA’N’SKA spilte første gang i Porsgrunn på RiPs 20-års jubileum i 2009. Siden den gang har de vært her 6 ganger, sist i en stappfull kjeller med laaaang kø på utsiden under 30+2 års jubileumet i august. Denne gangen handler alt om SKA’N’SKA, og det er bare å sikre seg billett til den ultimate 17. mai festen fortere enn svint, for dette blir stappfullt! Og denne gangen er det rød dag dagen etter, så her blir det hæla i taket hele kvelden!

RiP RiP hurraaaaah!

NB pr 14/5 er det bare 50 billetter igjen!

SKA’N’SKA (S) live @ RiP
Onsdag 17. mai 2023

18 år leg plikt.
Billetter på Hoopla.

Dørene åpner kl 20.00
Konsertstart kl 21.00

Reklame

~ av rockeklubben den 14. mai 2023.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s